Index Vakbarát Hírportál

A Hamász vezetője szerint az Izrael elleni támadás hasznára vált a terrorszervezetnek

2023. december 14., csütörtök 11:29

Az izraeli hadsereg (IDF) újabb csapásokat hajtott végre a Hamász célpontjai ellen Gázában és a Hezbollah alakulatai ellen Dél-Libanonban.

Újabb csapásokat hajtott végre Izrael Gázában és Dél-Libanonban. Az izraeli katonák szerdán az egész Gázai övezetben folytatták a harcot, és a katonai szóvivő szerint az iszlamista Hamász számos terroristája vesztette életét – írja az MTI. 

Gázai övezet északi részén egy ejtőernyős csapat a Hamász Sedzsajia zászlóaljának főhadiszállásaként szolgáló iskolakomplexumot semmisített meg. Izrael északi határánál pedig a légierő vadászgépei kiterjedt támadást indítottak a libanoni síita Hezbollah milícia dél-libanoni célpontjai ellen.

A Palesztin Hatóság (PH) egészségügyi minisztériuma Rámalláhban bejelentette, hogy hárman életüket vesztették Dzseninben az izraeli fegyveres erők razziáján, és egy fiú is meghalt a hadsereg akciójában.

A helyiek közlése szerint az IDF drónnal támadt palesztin fegyveresekre a város keleti lakónegyedében, az incidensben kilencen megsebesültek, egyikük súlyosan.  

A rámalláhi egészségügyi minisztérium szerint a három nap alatt összesen tizenegy palesztint öltek meg. Az izraeli katonák házkutatásokat tartottak, és tűzharcba keveredtek több helyen a palesztin fegyveresekkel. 

Musza Abu Marzuk, a Hamász terrorszervezet politikai irodájának helyettes vezetője a héten az Al-Monitor című közel-keleti újságnak azt nyilatkozta, hogy szervezetének el kell ismernie Izraelt a Palesztin Felszabadítási Szervezet (PFSZ) hivatalos álláspontjával összhangban.

Marzuk megvédte a Hamász október 7-i tetteit, de azt mondta, hogy tilos gyermekeket és nőket elrabolni, és a bizonyítékok ellenére tagadta, hogy a Hamász tagjai sokakat megerőszakoltak és szexuálisan bántalmaztak volna.

Szerinte a terrortámadás a Hamász hasznára vált,

és sok eredményt hozott a szervezetnek, többek között a palesztin probléma a világ figyelmének a középpontjába került.

Rovatok