Index Vakbarát Hírportál

Előkerült egy hat éve eltűnt brit kisfiú

2023. december 15., péntek 05:46

A lancashire-i Alex Batty mindössze 11 éves volt, amikor 2017-ben egy spanyolországi családi nyaraláson eltűnt.

Egy hat évvel ezelőtt eltűnt brit fiút találtak meg Franciaországban, miután gyalog elmenekült egy „spirituális közösségből”.

Alex az édesanyjával és a nagyapjával utazott, amikor a jelek szerint elrabolták. Előre megbeszélt útra repült ki az anyukájával és a nagypapájával, de a nagymamája és törvényes gyámja, Susan Caruana az Egyesült Királyságban maradt – írja a The Sun

A nagymama szerint lánya és volt férje korábban, 2014-ben egy marokkói kommunában éltek Alexszel. Caruana más nevelési elveket szeretett volna a fiúnak, emiatt gyakran összeszólalkoztak a családdal, a nagymama többek közt hagyományos iskolába akarta járatni a gyereket, a lányáék pedig az alternatív tanítási módszereket preferálták. 

Az ügyészek úgy vélik, hogy a most 17 éves Alexet találták meg a dél-franciaországi Toulouse melletti Revelben. Helyszíni beszámolók szerint a fiú a Pireneusok hegységében lévő vidéki spirituális közösségből menekült el, és napokig túrázott, hogy elmeneküljön.

Egy aggódó teherautó-sofőr végül felvette őt, és kapcsolatba lépett a rendőrséggel, akik kihallgatták. A jelek szerint Alex nem mutatott semmilyen hivatalos személyi igazolványt a rendőröknek, akik kihallgatták, de képes volt azonosítani magát.

Az arca és a története mindenben megegyezik a 2017-ben elrabolt brit fiúéval

– írják a helyi jelentések.

A tinédzser állítólag „derűsen és nyugodtan” mesélte el a vele történteket. Állítólag Dél-Franciaországban élt, sátrakban és lakókocsikban lakott az édesanyjával és a nagyapjával. Jelenleg a jelek szerint a szociális szolgálatoknál van, míg a hatóságok várják, hogy a családja jelentkezzen.

Rovatok