Index Vakbarát Hírportál

Még csak most tört be a piacra, már háborúzik riválisaival a Temu

2023. december 15., péntek 08:28

A Temu szerdán nyújtotta be keresetét a Shein ellen azzal a váddal, hogy a cég agresszív és törvénytelen taktikát alkalmazott ellehetetlenítése érdekében. Ezzel is nőtt az ellenségeskedés a kínai tulajdonú kereskedelmi oldalak között, amik elsődleges célja uralni az akciós termékek piacát az Egyesült Államokban.

A Temu 2022-ben alapult, és idén sikerült megfelelő helyet kikövetelnie magának a piacon. A Sheinhez hasonló elven működő cég már össze is kapott riválisával, és szerdán perbe is szálltak egymással.

A Temu nyújtott be keresetet a Shein ellen azzal a váddal, hogy a cég maffiaszerű megfélemlítést alkalmazott munkavállalói ellen. A Temu azt állítja, a Shein alkalmazottjai még odáig is elmentek, hogy a Temuval üzletelő kereskedőket hamisan „sok órára” bebörtönözték a Shein irodáiban – írja a CNN.

A kereset szerint a főleg ruházati és életmódcikkeket árusító Shein részt vett „az amerikai jogi eljárás felforgatásában, hogy megzavarja a Temu működését és kárt okozzon a Temu értékes márkájának”. Ezt azzal támasztották alá, hogy a Temu weboldalán értékesített termékek szerzői jogi bejegyzéseire jogtalanul tartottak igényt a Sheinnél.

A Shein vezetősége nem ért egyet a vádakkal. 

Úgy véljük, hogy ez a per alaptalan, és erőteljesen meg fogjuk védeni magunkat

– fogalmaztak.

A Temu szóvivője azonban elmondta, a Shein fellépései olyannyira eltúlzottak voltak, hogy nem maradt más lehetőségük, mint beperelni őket.

Rovatok