Index Vakbarát Hírportál

Kifogásolta a fizetésemelést, ezért robbanthatott a kárpátaljai képviselő

2023. december 15., péntek 21:20

Csaknem harminc ember sérült meg abban a támadásban, amelyben egy képviselő gránátokat dobott a tanácskozó helyiek közé. Az esetet a helyi rendőrség terrorcselekménynek minősítette.

Huszonhatan megsebesültek, közülük hatan súlyos állapotban kerültek kórházba, miután az egyik kárpátaljai képviselő három gránátot is a vitatkozó testület tagjai közé dobott. A Mukachevo.net információi szerint a képviselő Szerhij Batrin volt, aki Volodimir Zelenszkij pártjának (Nép Szolgája) tagja volt.

Most azonban az is kiderült, pontosan mi okozhatott nála akkora felháborodást, hogy gránátot dobott a testület tagjai közé. A Zakarpattya 24 Telegram-oldalán közzétett bejegyzés szerint a robbantás előtt nem sokkal a képviselő egy videót osztott meg közösségi oldalán.

Három gránáttal rendezte a vitát

A Zakarpattya 24 forrásai szerint úgy tudni, hogy a képviselő a rendkívüli ülés előtt a 2023-as költségvetésről való beszámolást, majd a jövő évi költségvetés elfogadását követelte, és 

összeveszett kollégáival, mivel a háború alatt ötven százalékos fizetésemelést hagytak jóvá maguknak.

Valószínűleg ez a kérdés váltotta ki Szerhij Batrin felháborodását, aki kezdetben nem volt hajlandó elismerni a falusi tanácselnök munkáját. Kollégái azonban nem fogadták el állításait és érveit. A férfi egy másik képviselővel kiment, és 2 perc múlva egyedül tért vissza három gránáttal, amelyeket a földre dobott.

A sérülések többsége nem életveszélyes

Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás vezetője meglátogatta a sebesülteket, akiket mentőautóval szállítottak a Szolyvai Körzeti Kórházba.

Mindazokat, akiknek műtétre volt szükségük, már megműtötték. Öt embert még mindig operálnak, őket súlyos állapotban hozták be. Róluk még nincs információnk

– közölte bejegyzésében, melyből kiderült, hogy operatív megbeszélést tartott a kórház vezetőjével, és beszélt az érintett lakosokkal is. Az egészségügyi intézmény minden szükséges eszközzel rendelkezik a szakszerű orvosi ellátáshoz – tette hozzá.

A sérülések többsége közepes súlyosságú és nem életveszélyes.

Mindenki megkapta a szükséges orvosi ellátást és folyamatos orvosi felügyelet alatt áll –hangsúlyozta.

Rovatok