Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk elmondta, miért kell leállítani az illegális migrációt

2023. december 16., szombat 17:27

Nem akarjuk, hogy egész nemzetek tűnjenek el a népességcsökkenés miatt, és ha a lakosságot migránsok helyettesítik, az országok elveszítik identitásukat – hangoztatta Elon Musk amerikai vállalkozó, a világ leggazdagabb embere szombaton Rómában, az Atreju című, olasz jobboldali politikai-közéleti találkozón.

Elon Musk egyik kisfiával a nyakában lépett színpadra az Angyalvárnál zajló találkozón – az MTI tudósítása szerint. Felszólalásában kifejtette, az emberiség fennmaradását tartja elsőrendűnek, ezért fontos gyermekeket világra hozni és életet adni új generációknak.

Máskülönben fennáll a veszély, hogy három vagy négy generáció múlva a világnépesség a jelenlegi egytizedére csökken, és a végén az emberiség eltűnik.

Úgy vélte, nem szabad megengedni, hogy Japán, Franciaország vagy Olaszország lakossága eltűnjön. Kínában 40 százalékos demográfiai csökkenést jósolt.

Éljenek az emberek, éljen az emberiség

Kitért arra, ha migránsokkal helyettesítik a lakosokat, az országok elveszítik identitásukat, és „nem lesznek többé ugyanolyanok, mint korábban, Olaszországot az olaszoknak kell képviselni”. Elon Musk hangsúlyozta, kizárólag a törvényes bevándorlást támogatja. Szerinte

azt kell befogadni, aki „tisztességesen és keményen” dolgozik.

Megjegyezte: az ellenőrzés nélküli illegális migráció esetén nem tudjuk, ki érkezik. „Nem állítom, hogy minden illegális bevándorló bűnöző, nagy részük kifogás nélküli, de ellenőrzés nélkül miként tudjuk megállapítani, ki becsületes? Ezért kell leállítani az illegális migrációt” – mondta.

Arra kérte Európát, ne vegye át az Egyesült Államokból a woke ideológiát, mely a társadalmi igazságtalanság, elsősorban a faji megkülönböztetés ellen emeli fel szavát. Musk szerint a woke ideológia nem tesz mást, mint egymás ellen fordítja az embereket. Hasonlóképpen vélekedett a sokat hangoztatott politikai korrektségről is.

Az embereknek a munkájukkal kell sikert elérniük, nem pedig nemük vagy fajuk alapján. Ezek [az ideológiák] ítélkeznek az emberek felett

– mondta. 

Az amerikai milliomos üzletember civilizációnk legnagyobb kihívásának nevezte a mesterséges intelligenciát, amelyet kétélű fegyvernek tart: „mindenre képes lesz, de nincsen lelkiismerete”. Elon Musk a véleményszabadságot éltette, hangsúlyozva, hogy az a demokrácia alapkövét képviseli, „ha elmondhatjuk azt is, ami nem tetszik”. Majd búcsúzóul azt mondta, hogy „éljenek az emberek, éljen az emberiség!”.

Rovatok