Index Vakbarát Hírportál

Mark Zuckerberg már az atomháborúra készül

2023. december 17., vasárnap 06:23

A történelem legnagyobb beruházásba kezdhetett Mark Zuckerberg, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy atombunkert épített magának Hawaii-szigeteknél.

A Hawaii-szigetek északkeleti részén, egy csendes tanyán hatalmas, titkos építkezés folyik – írta a Wired nevű portál. Senki sem beszélhet arról, hogy mit építenek, és szigorú titoktartási megállapodás kötöttek az építkezésen dolgozókkal, de a portál hozzájutott néhány bírósági dokumentumhoz, amelyek beszédesek.

E dokumentumok szerint az objektum egy 5000 négyzetméteres földalatti óvóhellyel, saját energia- és élelmiszer-ellátással rendelkezik majd, és a telekkel együtt több mint 270 millió dollárba fog kerülni. 

A lap szerint az építkezéshez Mark Zuckerbergnek, a Facebook (és a meta) alapító-tulajdonosának van köze, aki még 2014-ben vásárolta meg ezt a földbirtokot.

A milliárdos összesen 1400 hektár földet vásárolt fel a környéken . Pontos adatokat egyelőre nem tudni az építkezésről, ugyanakkor a pletykák szerint 30 hálószoba és 30 fürdőszoba lesz az épületben, amelyet robbanásálló anyagokból építenek. Tehát gyakorlatilag egy atombunker lesz az épület.

Az építkezés a történelem egyik legdrágább beruházási projektje is lehet. 

A Wired információi szerint az építkezésen dolgozó különböző csapatok egymás közt sem beszélgethetnek a projektről, mindenkinek csak a saját területére van rálátása, és csak arról van információja. Az építési területet pedig hatalmas fallal vették körül.

Rovatok