Index Vakbarát Hírportál

Elküldte egy kávéra Orbán Viktort, majd elkapta a Covidot Olaf Scholz

2023. december 18., hétfő 13:05

Olaf Scholz ismét megfertőződött a koronavírussal – jelentette be közösségi oldalán a német kancellár. A politikus biztos benne, hogy enyhe lefolyású lesz a betegség.

Az SPD politikusa az X-en, korábban Twitteren azt írta: „Ez nyilvánvalóan nem az a fajta meglepetés, aminek örülök. A mostani koronavírustesztjeim két vonalat mutatnak.”

Kevés tünettel, enyhe lefolyásra számítok, és egyelőre csak az íróasztalomnál dolgozom

– írta.

Hétfőn délután a kancellárnak a „Kulturális integrációs kezdeményezés” tézisanyagát kellett volna átvennie, kedden pedig Robert Fico szlovák miniszterelnököt fogadta volna, míg szerdán a szövetségi kabinet ülését vezette volna.

Scholz már 2022 szeptemberében pozitív lett a koronavírusra. Akkor is csak enyhe tünetei voltak, és a kancellárián lévő lakásában elszigetelődött.

A német kancellár korábban történelminek nevezte a mostani EU-csúcsot, de nem amiatt, mert rendhagyó módon Orbán Viktor vétó helyett kivonult a teremből egy döntés alatt, hanem azon témakörök kapcsán, amelyekben sikerült megegyezniük a tagállamok állam- és kormányfőinek.

Olaf Scholz elmondása szerint az ő javaslatára „ment ki egy kávéra” a magyar kormányfő, miközben az Európai Unió 26 tagállama döntést hozott Ukrajna jövőjével kapcsolatban.

Rovatok