Index Vakbarát Hírportál

Volodimir Zelenszkij: Soha nem beszéltem Orbán Viktorral az Oroszországgal való tűzszünetről

2023. december 19., kedd 20:27

December 19-én Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nagyszabású sajtótájékoztatót tartott. Az újságírókkal folytatott megbeszélésen a 2023-as év eredményei mellett szó volt Orbán Viktor miniszterelnökről, a nyugati segítségekről és mozgósításról is.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nagyszabású sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondta, hogy soha nem beszélt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel az Oroszországgal való tűzszünetről vagy a Vlagyimir Putyinnal való párbeszéd megkezdéséről.

Volt valami a beszédében, de nem tudom, ez egy kicsit furcsa számomra. Néha nem túl barátságos a politikája velünk szemben, és ezt ő is tudja… Rengeteg kérdésem volt hozzá. De mindegy is, szomszédok vagyunk, még ezekkel a kihívásokkal együtt is. Megpróbálunk válaszokat találni bizonyos kérdésekre. Ehhez azonban találkozót kell szerveznünk

– mondta Volodimir Zelenszkij elnök, és kifogásolta, hogy Orbán Viktor nem válaszolt arra, miért nem tudtak volna találkozni Argentínában.

Amellett, hogy köszönetet mondott az ukrán katonáknak, Volodimir Zelenszkij elmondta azt is, hogy Ukrajna „történelmi győzelmen” van túl az európai uniós tárgyalások megkezdése miatt. Ezenfelül arról is szó volt, hogy

(Borítókép: Volodimir Zelenszkij sajtótájékoztatója Kijevben 2023. december 19-én. Fotó: Andrew Kravchenko / Bloomberg / Getty Images Hungary)

Rovatok