Index Vakbarát Hírportál

Elítéltek két tinédzsert egy brit transznemű kamasz meggyilkolása miatt

2023. december 21., csütörtök 08:44

Egy brit bíróság bűnösnek talált egy kamasz fiút és egy lányt a 16 éves Brianna Ghey meggyilkolásának ügyében és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte őket. A jelentés szerint a transznemű lányt halálra késelték.

A Sky News információi szerint két 15 éves kamasz február 11-én a Culcheth településbeli Linear Parkba csalta a 16 éves Brianna Ghey-t, majd egyikük 28 késszúrással megölte őt egy vadászkéssel.

A bíróság szerdán hozott ítéletet az ügyben.

Az eljáró bíró életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte mindkét kamaszt.

A bíróság közölte, a fiatal pár ugyanis előre megtervezte a gyilkosságot, amelyet brutális módon hajtott végre. A bíró szerint az elkövetők továbbá az erőszak, a kínzás és a halál megszállottjai voltak, akik egy „gyilkossági listát” készítettek arról, hogy kit akarnak megölni. Ezen a listán szerepelt a transznemű lány, valamint négy másik gyerek is.

A gyilkosságot mindkét elítélt tagadta, mondván, hogy a lista csak „sötét fantázia” volt, majd egymást vádolták a halálos késeléssel. Az ügyészek azonban közölték, a bizonyítékok alapján a fiú volt az, aki többször is megszúrta az áldozatot, azonban a lány is bűnös, ugyanis részt vett a gyilkosság eltervezésében és a tett során végig bátorította párját.

gyilkosság után a tinédzsereket letartóztatták, a rendőrök a fiú hálószobájában megtalálták a gyilkos kést és az elkövető vérrel átitatott ruháit.

(Borítókép: Egy tüntető Brianna Ghey transznemű tinédzsert ábrázoló plakátot tart Londonban 2023. július 8-án. Wiktor Szymanowicz / Future Publishing / Getty Images Hungary)

Rovatok