Index Vakbarát Hírportál

Fiatalkorúakat gyanúsítanak hamis szerbiai és boszniai bombariadók okozásával

2023. december 22., péntek 18:36

Három fiatalkorút gyanúsítanak azzal, hogy több ezer hamis bombariadót okoztak szerbiai és bosznia-hercegovinai iskolákban, és ezzel veszélyeztették az állampolgárok nyugalmát − közölték az érintett országok belügyminisztériumai pénteken.

A tájékoztatás szerint 2023-ban a fiúk több mint kétezer bombariadót idéztek elő különböző iskolákban és egyéb intézményekben − közölte az MTI. 

A szerb rendőrség közleménye szerint egy 14 és egy 15 éves fiút azonosítottak Belgrádban, illetve egy további kiskorút a boszniai Tuzlában, akiket azzal gyanúsítanak, hogy hamis üzeneteket küldtek játékplatformokról, miszerint pokolgépet helyeztek el adott épületekben. A fiúk nemcsak általános és középiskoláknak, hanem bevásárlóközpontoknak, sportcsarnokoknak és a szerbiai közszolgálati televíziónak is küldtek hamis fenyegetést.    

A rendőrség a fiatalkorúak ellen zavarkeltés miatt indított eljárást, szüleiket pedig a gyermekekek elhanyagolásával és bántalmazásával gyanúsítják.    

A múlt héten, néhány nappal a szerbiai előrehozott parlamenti választások előtt négy embert fogtak el hamis bombariadók miatt, hármat Szerbiában, egyet pedig Csehországban.

Rovatok