Index Vakbarát Hírportál

Izrael végzetes csapást mért a Hamászra

2023. december 22., péntek 07:22

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) megsemmisítette a terrorszervezet gázai főhadiszállását, ahol a Hamász vezetőinek lakásai, irodái voltak.

Az IDF harci mérnöki alakulata, a Jahalom különleges műveleti egységgel és a 401. dandár hadműveleti egységének katonáival együtt semmisítette meg a titkos föld alatti alagúthálózatot, amelyet még szerdán foglaltak el az izraeli erők – közölte az Izraeli Védelmi Erők.

A Hamász gázai vezetőinek főhadiszállását vontuk ellenőrzés alá, amikor ez kiderült, megsemmisítettük a létesítményt, ahol a Hamász magas rangú tisztviselőinek lakásai és irodái voltak

– tette hozzá az IDF.

Az alagútrendszer Gáza város központi része alatt volt. A Jerusalem Post korábban arról írt, hogy a Hamász vezetői, Iszmail Hanije, Yahya Sinwar és Muhammad Deif ezt a hálózatot használták a szervezet működésének és mozgásának irányítására Gáza város központjában, és a „Parancsnokok tere” becenevet kapta.

Beni Aharon ezredes megjegyezte, hogy az alagutakat a civilektől elvett felszerelések tárolására használták, amelyek lehetővé tették a Hamász vezetőinek, hogy hosszabb időre is ott húzzák meg magukat. Az alagutat szándékosan alakították ki olyan területen, amely lakóövezetek között helyezkedik el, az alagút felett főiskola, szálloda és ruhabolt is található.

Az IDF szerint az alagúthálózatot ellenőrzött módon semmisítették meg.

Rovatok