Index Vakbarát Hírportál

Szemműtét közben ütlegelte a beteg fejét egy sebész

2023. december 22., péntek 13:29

A héten bejárta a kínai közösségi médiát egy felvétel, amin látható, hogy egy sebész ököllel üti műtét közben a betegét.

A BBC beszámolója szerint az eset még 2019-ben történt a délnyugat-kínai Guigang városában lévő kórházában. A felvételen látszik, hogy

az orvos legalább háromszor fejbe vágta a beteget, miközben a szemét operálta. 

Miután a videó napvilágot látott, a kínai hatóságok nyomozást indítottak az ügyben. A sebészt felfüggesztették, a kórház igazgatóját pedig elbocsátották. 

Mint írják, a beteg egy 82 éves nő volt, aki nem jól reagált a helyi érzéstelenítőre, így többször is megmozdította szemgolyóit. Mivel a páciens csak helyi dialektusban beszélt, nem értette az orvos mandarin nyelvű figyelmeztetéseit, így a sebész a „vészhelyzetben durván kezelte a beteget”. A helyi hatóságok beszámolója szerint a nő zúzódásokat szenvedett a homlokán.

A műtét után a kórház vezetősége bocsánatot kért, és 500 jüan (25 ezer forint) kártérítést fizetett a páciensnek. A nő fia úgy nyilatkozott, az édesanyja mostanra megvakult a bal szemére, bár nem egyértelmű, hogy ennek köze van-e a történtekhez.

Rovatok