Index Vakbarát Hírportál

Az izraeli katonák egy okos csellel likvidáltak több tucat Hamász-terroristát

2023. december 23., szombat 10:07

Gáza középső részén az izraeli katonák egy fegyverraktárat fedeztek fel egy gyermekotthonban. A palesztin intézményben aknavetőket, RPG-ket és egyéb robbanóanyagokat találtak.

Gáza város déli részén az izraeli haderő (IDF) lesből csapott le a Hamászra, aminek következtében több tucat terrorista halt meg. A Gáza város déli részén végrehajtott szárazföldi hadművelet során az IDF-csapatok megtévesztő módon tüzet nyitottak azzal a céllal, hogy több tucat fegyveres meneküljön be egy parancsnoki központként használt épületbe.

Ezt követően egy vadászrepülőgép csapást mért az épületre, elpusztítva a házba befutó Hamász-harcosokat

– számolt be az esetről a The Times of Israel.

Fegyverraktár egy gázai gyerekotthonban

Ugyancsak Gáza város déli részén – az IDF beszámolója szerint – a Yiftah Brigád mesterlövészei több Hamász-fegyverest öltek meg, akik éppen az izraeli csapatok megtámadására készültek. Az IDF hozzátette: a dandár több, a Hamász által használt épületbe ütközött a kerületben. 

A The Times of Israel szerint a gázai incidensek azt mutatják, hogy bár az IDF operatív ellenőrzést gyakorol a terület felett, továbbra is harcolniuk kell – a lesből támadó – kisebb Hamász-sejtekkel.

Az IDF jelentése szerint Gáza középső részén a 179. tartalékos páncélos dandár egy fegyverraktárat talált egy gyermekotthonban. A palesztin intézményben aknavetőket, RPG-ket és egyéb robbanóanyagokat fedeztek fel az izraeli katonák.

(Borítókép: Izraeli légicsapás a Gázai övezet középső részén 2023. december 22-én. Fotó: Mohamed Szaber / MTI / EPA)

Rovatok