Index Vakbarát Hírportál

Kinyílt a bicska az emberek zsebében, miközben ezt a levelet olvasták

2023. december 23., szombat 08:28

Niraj Shah, a Wayfair vezérigazgatója szerint az alkalmazottaknak hosszabb munkaidőt kell vállalniuk, és nem szabad megijedniük, ha az élet úgy hozza, hogy a munkaidő és a magánélet közötti határvonal elmosódik.

Miközben sok vezető arra használja az évnek ezt az időszakát, hogy megköszönje a dolgozók kemény munkáját és elkötelezettségét, Niraj Shah arról elmélkedett, hogy a munkavállalóknak nem kellene „visszariadniuk” a hosszabb munkaidőtől, valamint „a munka és a magánélet összekapcsolásától” most, hogy a vállalat ismét nyereséges.

„A győzelemhez kemény munkára van szükség” – írta a Wayfair alapítója a dolgozóknak kiküldött körlevélben, amelyről először a Business Insider számolt be, írja a New York Post.

„Nem kell visszariadni a hosszú munkaóráktól, de a munka és az élet összekapcsolása sem olyan dolog, amitől rettegni kell. A lustaságot nem sokszor jutalmazza sikerrel az élet” – vélekedett Shah.

Az igazgató a levélben arra ösztönözte a dolgozókat, figyeljenek arra, hogyan költik el a vállalat pénzét.

A Wayfairnek 2022 decemberében mintegy 15 000 alkalmazottja volt a CNN szerint. Shah írása visszatetszést váltott ki Nicolas Bloom gazdasági professzor részéről.

Ha a Wayfair olyan vállalkozást akar működtetni, ahol az emberek heti 80 órát dolgoznak, akkor 50 százalékkal meg kell emelni a munkavállalók fizetését

– mondta a férfi a CNN-nek.

A közösségi médiában is sok támadás érte a vezérigazgatót a levélben megfogalmazott gondolatok miatt. Valaki azt írta, hogy addig nem vesz semmit a cégtől, amíg Shah ott a főnök.

„Mindaddig bojkottálom a céget, amíg Niraj Shah nem fogadja el, hogy a beosztottjai emberi lények, nem pedig holmi csecsebecsék” – írta egy másik felhasználó.

Rovatok