Index Vakbarát Hírportál

Több ezer háztartás maradt áram nélkül Szlovákiában karácsonyra

2023. december 24., vasárnap 11:56

Mintegy 18 ezer háztartás maradt áram nélkül az erős havazás miatt Közép-Szlovákiában − jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség vasárnap.

A besztercebányai és breznóbányai járásokban a legrosszabb a helyzet, több száz trafóállomás került működésképtelen állapotba, ezekben a járásokban 10 ezer háztartás van áram nélkül − pontosított a regionális áramszolgálató (SSD) szóvivője. Hozzátette, az elmúlt órákban a Felső-Vágmentén, Árvában, Túrócban és a Zsári völgyben is számos áramkimaradást jelentettek, és a várható olvadás miatt újabb problémákra kell számítani.

A szóvivő elmondta,

mivel a helyreállítási munkálatok jelentős része erdei és hegyi terepen zajlik, a munkálatokkal nehezen haladnak, és a teljes helyreállítás akár napokat is igénybe vehet.

A régióban a hétvégén kezdődött erőteljes havazás miatt már szombaton több ezer háztartás maradt áram nélkül, s a kialakult helyzet a havazás folytatódása miatt vasárnapra virradóra tovább romlott.

Jelenleg a besztercebányai, a zsolnai és az eperjesi megyékben másodfokú meteorológiai figyelmeztetés van érvényben, és az ország déli és délnyugati részét leszámítva csaknem mindenütt folytatódó havazást jeleznek a meteorológusok.

Rovatok