Index Vakbarát Hírportál

„Szemét magyar, meg kéne ölni téged” – üvöltötte a támadó a zenész arcába, aki nem is vallja magát magyarnak

2023. december 25., hétfő 12:30

Újvidéken egy ismeretlen férfi vasárnap délután megtámadta Ivan Fece Fircit, aki a helyiek körében igen ismert zenésznek számít.

A férfi elmondása szerint a támadó hangosan üvöltözött az utcán. „Sértegetett, káromkodott, és azt mondta, hogy meg kéne téged ölni, te szemét magyar. Aztán elkezdte ütni az autót, és kárt tett a fényszóróban” – mondta Fece, aki hozzátette, a támadó ezután elsétált, és amikor ő kiszállt az autóból, hogy felmérje a károk mértékét, az agresszív járókelő visszajött, és megpróbálta megütni őt.

A zenészhez ezután odalépett három férfi, mire a támadó megint elsétált. A rejtélyes alakok utána azt mondták, hogy fizetnek, ha a sértett nem tárcsázza a rendőrség számát.

Fece nem fogadta el a pénzt, és azonnal hívta a rendőrséget. A kiérkező járőrök őrizetbe vették a támadót, aki megbilincselve tovább szidta a zenészt és a rendőröket, akikre szintén rátámadt.

Fece a rendőrkapitányságon azt vallotta, hogy nem magyar. „A szüleim annyi vegyes házasságból származnak, hogy nincs domináns nemzetiségünk. Boldog voltam, amíg Jugoszláviában képes voltam jugoszlávnak érezni magam” – idézte a férfit a Szabad Magyar Szó.

Rovatok