Index Vakbarát Hírportál

Így kell spórolni az esküvőn: 50 pár házasodott össze egy ceremónián Afganisztánban

2023. december 26., kedd 14:06

Költségcsökkentési célból egyre gyakoribbá válnak a tömeges esküvői szertartások Afganisztánban. Idén karácsonykor 50 pár kelt egybe, hogy lefaragják az esküvő magas költségeit.

BBC szerint a kabuli eseményt egy jótékonysági szervezet rendezte meg, és meg is ajándékozták az ifjú párokat. A friss házasoknak szőnyeggel, háztartási gépekkel kedveskedtek, hogy elkezdhessék közös életüket.

Az erények védelméért és a bűnmegelőzésért felelős afgán minisztérium egyik tisztviselője is felszólalt a visszafogott szertartáson. A menyasszonyokat és a vőlegényeket ezután zöld szalagokkal és szív alakú piros műanyag rózsákkal díszített autókon vitték el.

Több, mint tízszer ennyibe került volna egy hagyományos esküvő. Most csak 35-35 embert hívtunk meg a párok családjaiból, hagyományos esetben ez a szám 300-400 körül lett volna

– mondta az egyik vőlegény.

Hozzátette: már három éve várja, hogy feleségül vehesse kedvesét, ugyanis anyagi helyzetük miatt még a tömeges szertartást sem tudtak megengedni maguknak mostanáig. „Alig várom, hogy lássam” – mondta párjáról a 23 éves kabuli férfi.

Rovatok