Index Vakbarát Hírportál

Idén már nyolcadjára küldték rá a kommandósokat Donald Trump női szövetségesére

2023. december 26., kedd 16:39

Egy eddig ismeretlen férfi azt állította, a Marjorie Taylor Greene otthonában kivégezte barátnőjét és magával is végezni akart – a hívás miatt már el is indult különleges rendőri kommandó egy csapata, amikor kiderült, valójában hamis a bejelentés.

Karácsonykor majdnem kommandósok jelentek meg a Republikánus Párt szélsőjobboldalához tartozó Marjorie Taylor Greene otthonában, miután egy férfi hamis bejelentést tett egy lelkisegély szolgálaton, hogy a képviselőnő otthonában végzett barátnőjével és magával is végezni fog – tudósít róla többek között a CBS.

A hívást automatikusan továbbították a rendőrségnek és riadóztatták is a kommandósokat, azonban később kiderült, hogy a telefonáló által adott cím a képviselőnőhöz tartozik, így a telefonáló egy hamis bejelentést tett.

Mint azt a georgia-i képviselőnő a leánykori nevén Twitternek nevezett X-oldalán posztjában megjegyzi,

ez idén már a nyolcadik alkalom volt, hogy valaki egy hamis bejelentéssel akart Taylor Greene otthonába felfegyverzett rendőröket vagy kommandósokat küldeni.

Karácsony első napján, helyi idő szerint délelőtt tizenegykor egy new yorki férfi felhívott egy georgia-i lelkisegély vonalat, és a telefonálás során azt állította, hogy otthonában megölte barátnőjét és saját magával is végezni fog – majd amikor elkérték a lakcímét, akkor a politikus címét adta meg.

A rendőrség ezután telefonon felkereste a republikánus politikust, hogy megbizonyosodjon, minden rendben van-e, és nincs veszélyben. Miután Greene elárulta, hogy minden rendben van, az épp úton lévő kommandósokat ezután hívták vissza – árulta el a helyi rendőrség szóvivője, Kelly Madden.

Mielőtt a csapatunk eljuthattak volna a helyszínre, megállapítottuk, hogy nincs vészhelyzet és nincs ok a reagálásra

– fogalmazott Madden, aki emellett a lapnak azt is megerősítette, hogy valóban ez lehetett idén már legalább a nyolcadik alkalom, hogy valaki egy hamis bejelentéssel próbált kommandósokat küldeni a képviselőnő otthonába.

Amerikában az utóbbi években gyakorivá vált az ún. swatting, amikor valaki egy álbejelentéssel próbál más címére rendőröket küldeni – mindezt annak ellenére, hogy szövetségi bűncselekménynek számít, amiért akár súlyos büntetést is kaphat az, aki „swattol” valakit. Egy férfit 2019 márciusában 20 év börtönre ítéltek, mert egy álbejelentés után végül a címre érkező rendőrök halálosan megsebesítettek egy személyt.

Rovatok