Index Vakbarát Hírportál

Januártól vízummentesen lehet utazni Kenyába

2023. december 28., csütörtök 20:30

Maga a kenyai elnök jelentette be a hírt, miszerint januártól senkinek nem kell vízumot kérnie a Kenyába való utazáshoz.

A világ minden tájáról Kenyába látogatóknak januártól nem lesz szükségük vízumra – közölte William Ruto elnök december 12-én.

Ruto elmondta, hogy kormánya digitális platformot fejlesztett ki annak érdekében, hogy minden látogató előre megkapja az elektronikus utazási engedélyt, ahelyett, hogy vízumot kellene kérnie – írja a CNN

Többé nem lesz szükség arra, hogy a világ bármely sarkából érkező személynek vízumkérelemmel kelljen viselnie a Kenyába való beutazás terhét

– mondta a fővárosban, Nairobiban, a Nagy-Britanniától való függetlenség 60. évfordulója alkalmából rendezett eseményen mondott beszédében.

Ruto régóta szorgalmazza a vízummentes utazást az afrikai kontinensen belül.

Egy októberi kongói konferencián még azt mondta, hogy 2023 végétől az afrikai országokból érkezőknek nem lesz szükségük vízumra ahhoz, hogy Kenyába látogassanak.

Az idegenforgalmi ágazat létfontosságú szerepet játszik Kenya gazdaságában, az Indiai-óceán partjainál tengerparti üdüléseket, a szárazföldön pedig vadon élő állatokkal kapcsolatos szafarikat kínál.

Kenyának egyszerű üzenete van az emberiség számára: Isten hozott itthon!

– mondta az elnök.

(Borítókép: William Ruto Kenya elnöke a nemzet helyzetéről szóló beszédet mond Nairobiban az országgyűlés termében 2023. november 9-én. Fotó: Eduardo Soteras / Bloomberg / Getty Images Hungary)

Rovatok