Index Vakbarát Hírportál

Felrobbant egy tartálykocsi Libériában, többen is meghaltak

2023. december 28., csütörtök 09:20

Legkevesebb negyven ember meghalt kedden Libéria középső részén, amikor felrobbant egy üzemanyagot szállító tartálykocsi – közölte egy magas rangú egészségügyi tisztviselő – írta meg az MTI.

A baleset Totota városában történt, a fővárostól, Monroviától 130 kilométerre északkeletre. A teherautó letért az útról és egy árokba zuhant és felrobbant.

A halottak számát nehéz pontosan megállapítani, sok holttest elégett, de valószínű, hogy több mint 40 ember vesztette életét – mondta Francis Kateh egészségügyi tiszt a Super Bongese TV-nek. 

Az orvos az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy a katasztrófa óta emberei „házról házra járnak, hogy megállapítsák az eltűntek számát”.

A rendőrség kezdetben legalább 15 halottról és 30 sérültről számolt be.

Malvin Sackor, egy másik rendőrségi tisztviselő szerint a robbanás akkor történt, amikor a helyi lakosok a teherautó köré gyűltek, hogy benzinhez jussanak.

„Az emberek felmásztak a teherautóra, hogy benzint szerezzenek. Néhányuknál vasrudak voltak, és ütötték a kocsit, hogy tartálya szétnyíljon, és hozzájussanak az üzemanyaghoz” – erősítette meg az AFP-nek az egyik szemtanú. A balesetet szenvedett teherautó vezetője figyelmeztette őket, hogy ne szálljanak fel a tartálykocsira, és ne ütögessék – tette hozzá.

Rovatok