Index Vakbarát Hírportál

Tizenegyen meghaltak egy törökországi tömegbalesetben

2023. december 28., csütörtök 15:18

Összeütközött három autóbusz és egy teherautó Törökország északnyugati részén csütörtök délelőtt. A tömegbalesetben tizenegyen meghaltak és többen megsérültek.

Tizenegy ember meghalt és több mint ötvenen megsérültek csütörtökön egy közúti balesetben Törökország északnyugati részén, Isztambultól mintegy 150 kilométerre – írja a Reuters a helyi sajtó információira hivatkozva.

A török Anadolu hírügynökség szerint hét jármű, köztük három busz és egy teherautó ütközött össze az észak-mármarai autópályán a törökországi Sakarya tartományban.

A TÖMEGBALESETBEN LEGALÁBB TIZENEGYEN MEGHALTAK, ÉS csaknem 57 ember megsérült.

A baleset pontos okát még vizsgálják. Az NTV hírcsatorna arról számolt be, hogy a környéket sűrű köd borította, és a látási viszonyok is rosszak voltak. 

A sérülteket 30 mentőautóval szállították a közeli kórházakba, közülük nyolc ember állapota válságos – írja a The Sun. A lap szerint néhány áldozatot az autópályán közlekedő autók gázoltak halálra, miután kiszálltak a járművekből. A történtek miatt ideiglenesen leállították a forgalmat az autópálya Isztambul felé vezető sávjában.

(Borítókép: Tömegbaleset Törökország északnyugati részén 2023. december 28-án. Fotó: Ugur Subasi / Anadolu / Getty Images Hungary)

Rovatok