Index Vakbarát Hírportál

Újabb hatalmas palesztinpárti tüntetés volt az este New Yorkban

2023. december 29., péntek 09:34

Palesztinpárti tüntetők zárták le a New York-i World Trade Center bejáratát helyi idő szerint csütörtök este. A helyszíni felvételek szerint több száz demonstráló jelent meg zászlókkal az épületnél az „Árasszuk el New York városát Palesztináért” címmel meghirdetett esemény keretében.

A palesztinpárti tüntetők az Izrael és a Hamász közötti háború végét, a palesztinok jogainak kiterjesztését követelték azon a helyen, ahol a World Trade Center korábbi felhőkarcolói 2001. szeptember 11-én merényletek következtében összeomlottak.

A demonstrálók szerdán már lezárták a New York-i John Fitzgerald Kennedy repülőtérre vezető autóutat, valamint a Los Angeles nemzetközi repülőterére bejutást is élőlánccal akadályozták. Az aktivisták a hatóságok kiérkezéséig akasztották meg az autóforgalmat, több utast arra kényszerítve, hogy gyalog induljon el a terminálok felé.

A rendőrök több mint hatvan tüntetőt tartóztattak le a két amerikai nagyvárosban.

New Yorkban karácsonykor többeket is őrizetbe vettek azok közül, akik a palesztinok mellett és Izrael ellen tüntettek, majd pedig dulakodásban vettek részt.

Rovatok