Index Vakbarát Hírportál

Terrortámadásra készülő dzsihadistákat vettek őrizetbe Törökországban

2023. december 29., péntek 16:08

A török hírszerzés és a rendőrség pénteken őrizetbe vett 29, az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezettel feltehetően kapcsolatban álló embert, akik a gyanú szerint templomok és zsinagógák ellen készültek terrortámadásokat végrehajtani – jelentette be az X közösségi oldalon Ali Yerlikaya belügyminiszer.

Az Anadolu török állami hírügynökség jelentése szerint a kilenc tartományra, azon belül Isztambulra és Ankarára kiterjedő, összehangolt műveletben a rendőrség külön helyszíneken elfogta a terrorszervezet három magas rangú tisztviselőjét is, akik a rendelkezésre álló adatok szerint az iraki nagykövetség ellen szerveztek terrorakciót.

A hatóságok digitális dokumentumokat is lefoglaltak az országos művelet során, az őrizetbe vett személyek állampolgársága, valamint a támadási tervek részletei azonban egyelőre nem ismertek – fűzték hozzá.

Ali Yerlikaya múlt pénteken jelentette be, hogy a török hatóságok az Iszlám Állammal való feltételezett kapcsolataik miatt őrizetbe vettek 304 embert egy 32 tartományra kiterjedő, összehangolt műveletben – közölte a Reuters.

Rovatok