Index Vakbarát Hírportál

Brutálisan, aljas módon aláztak meg egy új alkalmazottat egy Michelin-csillagos étteremben

2023. december 30., szombat 08:16

Állítólag a séf tudtával alázták meg az egyik újonnan érkező munkatársat úgy, hogy meztelenül egy székhez kötözték, és almát dugtak a szájába, valamint répát a végbélnyílásába. A Michelin-csillagos biarritzi Hotel du Palais éttermet vezető Aurélien Largeau azt mondja, hogy az incidensről szóló hírek hamisak.

Egy Michelin-csillagos séf otthagyta állását egy francia luxusszállodában, miután egy állítólagos beavatási rituálé során a konyhai személyzet egyik tagját meztelenül megkötözték és megalázták.

Az ügyészség szexuális zaklatás és erőszak miatt indított nyomozást a hónap elején történt incidens miatt. A séf, a 31 éves Aurélien Largeau, aki a délnyugat-franciaországi Biarritzban található Hotel du Palais éttermét vezette, tagadta, hogy bármi rosszat tett volna, és azt állította, hogy a jelentések hamisak – írja a The Guardian.

A helyi újság arról számolt be, hogy egy fiatal, nemrég érkezett commis chefet órákra egy székhez kötöztek meztelenül, majd almát tettek a szájába, és répát dugtak a végbélnyílásába, miközben az összes szakács, köztük Largeau is, végignézte a rituálét.

A bizutage néven ismert, Franciaországban betiltott beavatási rituáléról készült felvételeket állítólag megosztották a közösségi médiában, de azóta törölték azokat. A rendőrség azt állítja, megpróbálják megtalálni a felvételeket.

A gasztronómiai csodagyerekként jellemzett Largeau 2020 óta vezette az ötcsillagos szálloda konyháját, ahol a szobák átlagosan 400 euróba kerülnek éjszakánként, és két évvel később Michelin-csillagot nyert az étterem.

A France Bleu rádiónak adott válaszában Largeau azt írta:

Szeretném hivatalosan is visszautasítani a több médium által ellenem felhozott vádakat, és kijelentem, hogy a közölt tények semmiképpen sem tükrözik a valóságot.

Azt mondta, hogy a beszámolók a becsülete elleni támadásnak minősülnek, hamis és rágalmazó tényeket közölnek egy konyhai asszisztens megalázó zaklatásáról, hozzátéve, hogy nyilvánvalóan elítéli a rossz bánásmód, a zaklatás vagy a megalázás minden formáját.

A Hotel du Palais, amely a Hyatt-csoport tulajdonában van, megerősítette, hogy Largeau már nem dolgozik a létesítményben. A Hyatt szóvivője közölte, hogy „aggasztó incidens történt a szálloda területén”.

Egy további nyilatkozatban a Hyatt szóvivője hozzátette, hogy a Hotel du Palais vezetősége lezárta a vizsgálatot, amelyet az incidens híre után azonnal elindítottak, és megerősítették, hogy az Aurélien Largeau séffel való együttműködés december 21-én véget ért.

(Borítókép: A Hotel du Palais szálloda Biarritzban. Fotó: David Speier / NurPhoto / Getty Images Hungary)

Rovatok