Index Vakbarát Hírportál

Horgászat közben „rabolt el” több mint százhúsz embert egy elszabadult jégtábla

2023. december 30., szombat 13:25

Nagy szerencséje volt annak a több mint 120 emberből álló horgászcsoportnak Minnesotában, amelyik egy hatalmas, a Red Lake nevű tó partjáról levált jégtáblán rekedtek pénteken.

A katasztrófavédelmet péntek délután 5 óra körül arról értesítették, hogy körülbelül száz horgász sodródik egy elszabadult jégtáblán az Upper Red Lake-en. A jelentések szerint a jégtakaróról levált rész a partvonaltól 9–10 méterre távolodott el, miközben 122 ember tartózkodott rajta – írta meg a CBS News.

A Beltram megyei seriffhivatal péntek este jelentette be, hogy a mentési munkálatok folyamatban vannak. A sürgősségiek kiérkezése előtt néhány járókelő is megpróbált segíteni, akik közül négyen beleestek a jeges vízbe, amikor kenujukkal a bajba jutott horgászok megmentésére indultak.

A helyszínre érkező mentők először a négy kenust mentették ki és szállították biztonságos helyre, majd egy órával később már mind a 122 embert kimentették a jégtábláról – mindezt anélkül, hogy bárki is megsérült volna.

A Northland Fishing Tackle szerint a 288 ezer hektáros Red Lake a legnagyobb Minnesota belvízi tavai közül, és rendkívül népszerű a horgászok körében.

Rovatok