Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktornak is üzent karácsonyra Vlagyimir Putyin

2023. december 30., szombat 17:53

Vlagyimir Putyin gratulált a külföldi államok és kormányok vezetőinek karácsony alkalmából és a közelgő 2024-es évhez. Azonban a listáról hiányoztak a nyugati vezetők.

Vlagyimir Putyin Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek küldött újévi üzenetében hangsúlyozta, hogy tavaly a nehéz nemzetközi helyzet ellenére sikerült fenntartani az orosz–magyar kapcsolatok pozitív dinamikáját. Az orosz elnök megerősítette elkötelezettségét „a konstruktív, pragmatikus együttműködés folytatása mellett, amely lehetővé teszi fontos közös gazdasági projektek megvalósítását, ami teljes mértékben megfelel az orosz és a magyar nép érdekeinek”.

Ha valaki esetleg végigolvassa, hogy kinek is küldött gratulációt az orosz elnök, akkor láthatja, hogy a jelenleg aktív nyugati, illetve az európai vezetők zömének nem írt.

Az orosz elnök a magyar kormányfőn kívül még:

Ezenkívül Vlagyimir Putyin gratulált számos korábbi külföldi állam- és kormányfőnek a karácsonyi ünnepekhez és a közelgő újévhez, különösen Robert Kocharyannak, Nursultan Nazarbajevnek, Serzh Sargsyan-nak, Nicolas Sarkozy-nek és Gerhard Schrödernek.

Rovatok