Index Vakbarát Hírportál

Szabadult a börtönből a Playboy-lány, aki megölette a férjét

2024. január 1., hétfő 18:28

26 évvel azután, hogy életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, feltételesen szabadlábra helyezték a jelenleg 84 éves Carole Goldot, aki egy bérgyilkossal tetette el láb alól a férjét.

A Daily Mail értesülései szerint augusztus 31-én szabadulhatott az arizonai Perryville börtönből a 84 éves Carole Gold, aki egykor Playboy-lány hírében állt. Az asszony anno segített megnyitni a chicagói Playboy Clubot, amire végül 1959-ben került sor, és gyakran volt látható Hugh Hefner oldalán. Gold később maga mögött hagyta ezt az életet, majd megismerkedett első férjével, Kenny Cottinivel, akivel Wisconsinba költözött, ahol lóistállókkal foglalkoztak. Párja pár éven belül meghalt, miután leesett a lováról, így Gold egyedül maradt két gyerekükkel. 1977-ben randizni kezdett gyerekkori barátjával, Chuckkal, akivel a Playboy üdülőhelyén találkoztak a Genfi-tónál. Egy évre rá összeházasodtak és Arizonában telepedtek le, ám a kapcsolatuk hamar megromlott. 

Ennek részben az volt az oka, hogy a pár tagjai állandóan viszonyt folytattak valakivel, illetve Gold első házasságából született fia, Kenneth Cottini is a férje agyára ment. A jelenleg 51 éves férfi ugyanis a kábítószer rabja volt, többek között heroint fogyasztott. Chuck Gold azzal is fenyegetőzött, hogy kirúgja őt, amiért marihuánát szívott az istállók valamelyikében, így neje kieszelt egy tervet. Rávette a fiát, hogy kérje meg a drogdílerét, Robert Pryort, ölje meg a férjét. 9000 dollárt ajánlott érte, ám Pryor egy bérgyilkoshoz, Dan Goddardhoz fordult, aki 25 ezer dollárt követelt. Gold azért egyezett bele az ajánlatba, mert arra számított, hogy 160 ezer dolláros életbiztosítási járadék üti a markát. Az üzlet így megköttetett, és Goddard 1992. október 20-án nyolc lövéssel leterítette Chuck Goldot.

Carole Gold egy vacsoráról hazatérve a konyhapadlón találta meg férjét, majd hívta a rendőrséget. Meglepetést színlelt, azonban a hatóságok hamar szimatot fogtak, és rájöttek, hogy a felek különböző viszonyokat folytattak másokkal, illetve hogy a férfi összeveszett a mostohafiával. Kenneth Cottini akkor a húszas évei elején járt, és komoly kábítószer-függőséggel küzdött, így sokaknak tartozott. Chuck Gold unokatestvérétől tudták meg a rendőrök, hogy a férfi halálát követően a fiú drága autók után nézelődött, ami arra utalt, hogy csak az életbiztosításból járó összegre fájhatott a foguk.

A hatóságoknak végül sikerült felvenniük a kapcsolatot Robert Pryor drogdílerrel, aki elvezette őket a bérgyilkosig, Dan Goddardig. A tettes ugyanakkor azt állította, Carole Gold és Kenneth Cottini parancsára lőtte le a férfit, és készen állt tanúskodni velük szemben a mentelmi jogért cserébe. A kérésének eleget is tettek, így ő nem kapott büntetést, míg 1997-ben Robert Pryort 20 év, Kenneth Cottinit 18 év, Carole Goldot pedig életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

A drogdíler 2004-ben szabadult, Cottinit viszont csak 2011-ben helyezték feltételesen szabadlábra. Erre Carole Gold is jogosult volt, mivel azon elítéltek közé tartozott, akik még azelőtt követték el bűnüket, hogy az arizonai törvényeket módosították volna. 1994-ben ugyanis elfogadásra került egy jogorvoslat, amely szerint gyilkosságok esetében nincs lehetőség a feltételes szabadlábra helyezésre. Robert Pryor és Kenneth Cottini után így augusztus 31-én Gold is szabadulhatott a rácsok mögül. A hírt már az állami tisztviselők is megerősítették.

Rovatok