Index Vakbarát Hírportál

Korrupciós ügyben emeltek vádat a volt szlovák igazságügyi miniszter ellen

2024. január 3., szerda 18:40

A Különleges Ügyészség ügyésze korrupcióval kapcsolatos bűncselekmények miatt emelt vádat Gál Gábor volt igazságügyi miniszter és egy másik személy ellen.

A Különleges Ügyészség még decemberben nyújtotta be a vádemelést két személy ellen kenőpénz elfogadása és megvesztegetés miatt. A korrupció révén azt akarták elérni, hogy a Szlovák Földalap Tanácsa gyorsított eljárással hagyja jóvá földek bérbeadási szerződését a Dunaszerdahelyi járásban, valamint hogy a Szlovák Földalap tisztviselői aláírják a szerződéseket azoknak a cégeknek a javára, amelyek később ezeket a földeket kezelték.

Az ügyészség azt állítja, hogy az egyik esetben 120 000 euró összegű kenőpénzről volt szó. A másikban 50 000 euró és egy vadászterület igénybevételének joga volt a korrupció tárgya.

Gál Gábor az első pillanattól tagadja a vádakat, és azt állítja, hogy ártatlan.

Nem először fordul elő, hogy az úgynevezett bűnbánóktól származó különböző információk köröznek rólam, melyekről alapos vizsgálat után kiderült, hogy kitalációk

– mondta még  2022 májusában.

Panaszt tett az eljárás ellen, később pedig megpróbálta leállíttatni az ügyet. A főügyészség azonban meggyőzőnek tartotta a nyomozók bizonyítékait – adta hírül a Napunk című szlovák lap.

Rovatok