Index Vakbarát Hírportál

Időutazást ígért a légitársaság, de nem teszik ki az ablakba, amit az utasoktól kaptak

2024. január 3., szerda 05:54

A United Airlines különleges újévi kampánnyal szeretett volna extra profitra szert tenni. Számos gépet indítottak január elsején hajnalban, amelyek érkezését úgy időzítették, hogy még az óévben landoljanak az úti célnál. Ezt nem sikerült minden esetben megugrani.

Ahogy arról a CNN is beszámolt, a United Airlines (UA) újévi akciója nem úgy sült el, ahogy azt tervezték. Minden évben akadnak légitársaságok, amelyek úgy szeretnék megpörgetni a jegyvásárlást, hogy különleges, időzónaugró járatokat indítanak. Ezeknek a lényege, hogy a gép éjfél után indul, így van ideje az utasoknak megünnepelni az új év érkeztét, majd felszáll a gép, és az úti célnál még éjfél előtt érkezik meg, ezáltal kétszer is át lehet élni a visszaszámlálás örömét.

Nem jött össze

Ugyanez volt a cél a UA Guamból Honoluluba tartó járatánál is, de késett a gép, így „rossz évben” érkeztek meg az utasok, és a várva várt időugrás elmaradt.

A repülő a tervek szerint reggel fél nyolckor indult volna, és egy nappal korábban, este hét előtt érkezett volna meg. Ezzel szemben a felszállás egészen délután kettőig tolódott, így az izgatott utasok mindössze hajnali fél egyre, az új év köszöntése utánra érkeztek meg.

Noha a United Airlines számos járata megugrotta az eredeti célkitűzést, a guami gép utasai, akik közül jó páran ezért váltottak jegyet, csalódottak és mérgesek voltak. Nemtetszésüknek az X-en (Twitter) adtak hangot a cég eredeti posztjára reagálva, amely olyan ígéretekkel igyekezett felpörgetni az eladásokat, mint: „bár csak egyszer élsz, az újévet kétszer is megünnepelheted”, vagy

tényleg létezik időutazás.

A cég újrafoglalással próbált válaszolni az elégedetlen kommentekre, noha arról, hogy ez hány esetben és milyen formában valósul meg, nincs információnk.

Rovatok