Index Vakbarát Hírportál

A levegőbe repült és a bíróra vetette magát a vádlott, miután elutasították az óvadék iránti kérelmét

2024. január 4., csütörtök 07:13

Egy nevadai bíró épp az ítéletet olvasta fel a tárgyalóteremben, amikor a vádlott, akinek az óvadék iránti kérelmét elutasította, felugrott a levegőbe és rávetette magát. A Fox News látványos videót közölt az esetről, amelyen jól kivehető, hogy legalább négy ember próbálja legyűrni az agresszív férfit.

Egy, a Nevada államban található Clark megyei bíró és egy rendőrbíró megsérült szerda délután, miután egy vádlott, akitől megtagadták az óvadék letételét, a bírói padra vetette magát, és megtámadta a bírót – írja a Fox News.

A Clark Megyei Kerületi Bíróság sajtószóvivője szerint az incidens akkor történt, amikor Mary Kay Holthus bírónő éppen a vádlott, Deobra Redden ítéletét olvasta fel, aki ellen súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat. A Fox News által közzétett videón az látható, amint Redden ügyvédje azt kéri a bírótól, hogy ügyfelét bocsássa próbaidőre. 

Azt hiszem, itt az ideje, hogy valami másba is belekóstoljon

– válaszolta erre Holthus bíró, aki nem sejthette, milyen indulatokat vált ki a vádlottból ezzel a mondatával. 

Ezután már Redden látható a videón, amint gyakorlatilag a levegőben repül a pad felett, széttárt karokkal és lábakkal, majd a bírón landol.

Bár a bíró megsérült az incidensben, nem szorult kórházi ellátásra. Sérüléseket szenvedett az a felvételen látható rendőrbíró is, aki igyekszik Reddent legyűrni, őt viszont kórházba kellett szállítani, állapota stabil. 

Elismeréssel adózunk a személyzetének, a rendfenntartó erőknek és mindazoknak, akik megfékezték a vádlottat

– közölte a bíróság, hozzátéve, hogy felülvizsgálják a protokollt és mindent megtesznek az igazságszolgáltatás és alkalmazottjaik védelmében.

Redden nem járt jól az akcióval, a korábbi vád mellett egyrendbeli, jelentős sérülést okozó, hivatalos személy elleni erőszak és testi sértés, valamint kétrendbeli, hivatalos személy elleni erőszak miatt emeltek vádat.

Rovatok