Index Vakbarát Hírportál

Halálos iskolai lövöldözés volt az Egyesült Államokban

2024. január 4., csütörtök 17:53

Egy ember meghalt és többen megsérültek helyi idő szerint csütörtök reggel az Egyesült Államokban található Perry városában egy középiskolai lövöldözésben.

Legalább egy ember meghalt és többen megsérültek egy középiskolai lövöldözésben csütörtök reggel az iowai Perry városában – közölte az ABC News az illetékes hatóságok információi alapján.

A rendőrség szerint a támadó még a tanítás kezdete előtt, a téli szünet utáni első napon, helyi idő szerint reggel 7 óra 37 perckor nyitott tüzet. Hozzátették, hogy az épületben kevesen voltak, így az elkövető sokkal több embert is megsebesíthetett volna.

A Dallas megyei seriff hivatala időközben biztosította a helyszínt, ahol az FBI mellett az iowai bűnügyi osztály nyomozói is vizsgálatot indítottak. A rendőrség azonosította a feltételezett lövöldözőt, akiről nem közöltek további részleteket.

Az NBC News úgy tudja, hogy a gyanúsított öngyilkos lett a támadás után. A lap összesen három sérültről tud, köztük két diákról és egy iskolai dolgozóról.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 80-20-55-20 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ha bajban van vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-00-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/

Rovatok