Index Vakbarát Hírportál

Giorgia Meloni felfüggesztette képviselőjét, aki pisztollyal érkezett a szilveszteri partiba

2024. január 4., csütörtök 19:50

Felfüggesztik párttagságát és etikai bizottság elé állítják Emanuele Pozzolo olasz képviselőt, miután fegyvere elsült egy szilveszteri bulin. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök szerint a képviselő viselkedése méltatlan volt politikai tisztségéhez.

Nagy port kavart Olaszországban Emanuele Pozzolo képviselő esete, akinek fegyvere megsebesített egy férfit szilveszter éjjelén. Pozzolo képviselő – aki Giorgia Meloni miniszterelnök pártja, az Olaszország Fivérei tagja –  meg akarta mutatni fegyverét egy szilveszteri buli résztvevőinek, azonban az egyikük kezében elsült. A képviselő azt mondta, hogy véletlenül sült el a jogosan birtokában lévő pisztoly, és nem ő lőtt vele.

Az olasz ellenzék felháborodásának adott hangot az eset után, és cselekvésre szólította fel Giorgia Melonit. A miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy felfüggesztették Emanuele Pozzolo képviselő párttagságát.

Kértem, hogy állítsák az Olasz Testvérek etikai bizottsága elé (Emanuele) Pozzoli képviselőt, és a határozatra várva függesszék fel a párttagságát

– közölte a jobboldali kormányfő sajtótájékoztatóján.

Giorgia Meloni felelőtlennek nevezte a fegyvert viselő képviselőt, és kijelentette, ez méltatlan „egy olaszhoz általában, még inkább egy parlamenti képviselőhöz, és legfőképpen az Olasz Testvérek parlamenti képviselőjéhez”.

Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben testi sértés címén.

Olaszországban a fegyvertartás szigorúan fegyverviselési engedélyhez kötött. A vadász-, illetve sportfegyverek kizárólag vadászaton, illetve a lőtéren használhatók, egyedül a személyi védelem céljából kiadott engedéllyel viheti a tulajdonos mindenhová magával a fegyverét.

Rovatok