Index Vakbarát Hírportál

Egy igazi „nehézbombázó” vetne véget a Putyin-korszaknak

2024. január 4., csütörtök 10:15

A 39 éves Rada Russkikh blogger december közepén jelentette be, hogy elindul az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin ellenfeleként. Az orosz elnöknek eddig 11 kihívója akadt, akiknek márciusig van lehetőségük kampányolni.

A jekatyerinburgi blogger az utolsó pillanatban jelöltette magát, a december 27-ei határidő előtt csupán néhány nappal sikerült elérnie a kötelező 300 ezer támogató aláírást. Eredeti foglalkozása divattervező, azonban a sminkes és bloggerpozíciókban talált igazán önmagára – több magazinnak és divatcégnek is dolgozott. Kínában és Oroszországban is nagy ismertségnek örvend, mostanában leginkább állatvédő projektjeivel hívta fel magára a közönség figyelmét – írja az URA.

Nem bánná, ha férfinak született volna

Rada bevallotta, fiatal kora óta elégedetlen volt kinézetével, így az évek alatt nemegyszer feküdt kés alá. Összesen 16 szépészeti beavatkozáson esett át, megcsináltatta ajkait, arccsontját, szemöldökét és még sorolhatnánk. A blogger kiemelte, 

sajnálom, hogy nem férfinak születtem.

Beavatkozásai után saját kozmetikai márkáját is létrehozta, amelynek fókuszában a spiritualitás áll. Több mint félmillióan követik az orosz Rada életét az egyik közösségi oldalon. Ismeretes, hogy a lány létrehozta saját hullámdiagnosztikai központját, amely elősegíti a „gyógyszerek nélküli egészséget”.

Ezért indul Putyin ellen

2024. március 17-én lesz az elnökválasztás Oroszországban. Rada is indul az orosz elnöki címért, amit azzal indokolt,

természetesen ragaszkodom a liberális állásponthoz. Tetszik az a gondolat, hogy az állampolgárok horizontális viszonyban legyenek a hatóságokkal, és érettebben mutassák meg magukat, és ne várják az állam végtelen segítségét, üdvösségét

– fogalmazott, és hozzátette, személyigazolványa sincs, és nem is tervez csináltatni, hogy ezzel is erősítse álláspontját.

Kiemelte, hogy évek óta aktívan részt vesz az állat- és környezetvédelemmel kapcsolatos kezdeményezésekben, és úgy látja, „Oroszországban a bürokrácia rugalmatlansága miatt nincs kapacitás ezekkel a jelentős problémákkal foglalkozni”.

Tizenegyen indulnak a posztért

A nő mellett 10 másik jelölt is indul Vlagyimir Putyin ellen: 

– írja a Vedomosti.

Rovatok