Index Vakbarát Hírportál

Végzetes családi vita Savanyúkúton: machetével támadt az intézkedő rendőrre, agyonlőtték

2024. január 5., péntek 19:55 | aznap frissítve

Egy ausztriai fürdővároskában elfajult egy családi veszekedés, ezért kihívták a rendőröket: a helyszínen bozótvágó késsel támadt az egyik egyenruhásra a feltételezett elkövető, ezért lelőtték.

Drámai jelenetek játszódtak le az ausztriai gyógyüdülőhelyen, Savanyúkúton (Bad Sauerbrunn). A rendőrséget egy családi veszekedéshez riasztották, amikor a feltételezett elkövető machetével rontott neki az egyik egyenruhásnak. A támadót végül lelőtték – írja a Kronen Zeitung

A halálos lövést egy heves vita előzte meg délután 3 óra körül. A konfliktus a lap információi szerint egy, a savanyúkúti fürdőközpont közelében álló családi házban zajlott, ahová kihívták a rendőröket.

Amikor az egyenruhások a helyszínre érkeztek, a feltételezett elkövető hirtelen felkapott egy bozótvágó kést, és megtámadta az egyik intézkedő rendőrt.

A tartományi biztonsági központban megkongatták a vészharangokat. 

A lap információi szerint több lövés is eldördült, amit nemcsak a szomszédok, de a közeli erdőben sétálók is hallottak. A szemtanúk először azt hitték, hogy megkésett szilveszteri petárdázásról van szó, nem sokkal később azonban már mentőhelikopter körözött a terület felett, és több járőrkocsi száguldott át a településen.

Az első belső jelentések szerint a támadót valószínűleg szolgálati fegyverrel lőtték agyon. Azokat a híreket, amelyek alapján a rendőr szúrt sebeket szenvedett volna, egyelőre nem erősítették meg a hatóságok. A nyomozást átvette a bécsi állami bűnügyi hivatal.

Rovatok