Index Vakbarát Hírportál

Az Egyesült Államokban egy kutya 4 ezer dollárt evett meg

2024. január 5., péntek 14:43

Decemberben az Egyesül Államokban Cecil, egy 7 éves goldendoodle 4000 dollárnyi készpénzt evett meg.

Clayton Law a múlt hónapban 4000 dollárt vett ki a számlájáról, mivel ő és a felesége kerítést szereltek pittsburghi otthonukban, és a munkások készpénzben kérték a fizetségüket – írja a The Washington Post.

Miután visszatért a bankból a 100 és 50 dolláros bankjegyekkel teli lezárt borítékkal, a pénzt a konyhapultra tette, azonban harminc perccel később Law döbbenten találta a padlón szétszórva a megrágott bankjegyek apró darabjait.

Kutyájuk, Cecil ette meg az asztalon hagyott készpénzt. A 7 éves kutya kölyökkora óta él együtt Lawékkal.

Akár egy steaket is hagyhatnál az asztalon, ő hozzá sem nyúlna

– mondta Clayton felesége.

Korábban soha nem csinált semmi rosszat, úgyhogy inkább megdöbbentünk, mint dühösek voltunk

– tette hozzá.

Míg Cecil elosont, hogy szundikáljon egyet a nappali kanapéján, a pár felhívta az állatorvosukat, hogy megtudják, be kell-e vinniük kivizsgálásra. Ők közölték, hogy mivel nagytestű kutya, amíg eszik, iszik és vécézik, addig nem lesz semmi baja. Ha egy kisebb kutya lett volna, más lett volna a helyzet.

Clayton és Carrie ezután összegyűjtötték az elszakadt bankjegyeket, körülbelül 1500 dollárt tudtak összerakni. Felhívták a bankot is, és elmondták, mi történt. Az igazgató elmagyarázta, hogy a bank visszavesz minden olyan bankjegyet, amelyet úgy ragasztottak össze, hogy az előlapon és a hátoldalon is látható a teljes sorozatszám.

Nem tudtunk rá haragudni, ő egy nagyon szerethető kutya

– mondták. Végül 3550 dollárt sikerült megmenteniük.

Rovatok