Index Vakbarát Hírportál

Öngyilkosság-megelőző acélhálót húztak a Golden Gate híd alá

2024. január 5., péntek 06:19

Elkészült a régóta várt öngyilkosság-megelőző akadály a Golden Gate hídnál – jelentették be szerdán a helyi tisztviselők, ezzel betetőzve azon családok fáradhatatlan kampányát, akik szeretteiket vesztették el a híres építménynél. A csapatok azon dolgoztak, hogy a 2024-re ígért határidő előtt befejezzék a rozsdamentes acélhálók felszerelését a híd mindkét oldalán.

Paolo Cosulich-Schwartz közügyekért felelős igazgató elmondta, 2018-ban kezdték meg a munkálatokat, de számos késéssel kellett szembenézniük, valamint olyan emberek ellenállásával, akik nem akarták megváltoztatni a tereptárgy külalakját, vagy túl költségesnek találták a hálózat telepítését – írja a The Guardian.

Azok, akik több biztonsági intézkedésért harcoltak, azt mondták, hogy a háló már régóta esedékes;

a Golden Gate híd régóta a világ egyik leghalálosabb öngyilkossági helyszíneként ismert.

A lap felkereste Kevin Hinest, a férfit, aki 2000 szeptemberében megkísérelte az öngyilkosságot a hídról. Elmondása szerint abban a pillanatban megbánta tettét, amint elengedte a korlátot. Az akkor 19 éves fiatal csodával határos módon túlélte a zuhanást. Az eset után kiderült, hogy Hines bipoláris zavarban szenved.

Ha ott lett volna a háló, megállítottak volna a rendőrök, és azonnal megkaptam volna a szükséges segítséget, és soha nem törtem volna el a hátam, nem törtem volna szét három csigolyát, és soha nem kellett volna végigjárnom ezt a nehézségekkel teli utat. Annyira hálás vagyok, hogy hasonló gondolkodású emberek egy kis csoportja soha nem mondott le valami ilyen fontos dologról

– fogalmazott.

Dayna Whitmer, akinek fia, Matthew 2007-ben ugrott le a Golden Gate hídról, azt mondta, fiát – akinek a holttestét soha nem találták meg – elriasztották volna a hálók.

A háló elkészültének megemlékezésére várhatóan áprilisban kerül sor.

Ha segítségre van szüksége

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok