Index Vakbarát Hírportál

Will Smith megajándékozta a férfit, aki több ezer kilométert biciklizett, hogy egyetemre járhasson

2024. január 5., péntek 09:51

Will Smith videóhívásban kereste fel azt a guineai férfit, aki átbiciklizte Afrikát, hogy egyetemre járhasson Egyiptomban. Az amerikai színész többek között egy vadiúj biciklit és egy laptopot ajándékozott Mamadou Safayou Barrynek.

A 25 éves fiatalember tavaly májusban indult útnak a nyugat-afrikai Guineából Egyiptomba, hogy jelentkezzen a jó nevű Al-Azhar Egyetemre. Mamadou Safayou Barry azonban nem engedhette meg magának, hogy repülővel utazzon, így biciklivel vágott neki a több mint négyezer kilométeres útnak.

A házas, egygyermekes édesapa négy hónapon át tekert, útja során több akadályba is ütközött, többek között háromszor letartóztatták. Végül Csádba érve egy újságíró interjút készített vele, aki közzétette történetét az interneten. Ennek hatására több önkéntes is jelentkezett, hogy kifizesse Barry repülőjegyét.

WILL SMITH SZÍNÉSZ A TÖRTÉNET HALLATÁN ÚGY DÖNTÖTT, MEGAJÁNDÉKOZZA A FÉRFIT EGY ÚJ BICIKLIVEL ÉS EGY LAPTOPPAL.

– írta meg a BBC.

Smith videóhívásban kereste fel Barryt, és elmondta neki, hogy mélyen meghatotta kitartása.

„Azt akarom, hogy a világ hallja a történetedet” – mondta neki a színész, mire a guineai férfi meghatódva mondott köszönetet az ajándékokért.

Barry a színész kérdésére elmondta, útja sikeres volt, ugyanis miután megérkezett Kairóba, felvették az egyetemre iszlám tanulmányokra, ezt követően pedig mérnöki képzésre is. Mint mondta, az egyetem ösztöndíjat is felajánlott neki.

„Ha elkötelezed magad egy utazás mellett, az univerzum összefog, hogy segítsen neked” – mondta a színész Barrynek Paulo Coelhóra hivatkozva.

Smith repülőjegyeket is ajándékozott a férfinak, hogy meglátogathassa a családját Guineában, vagy hogy a család jöhessen el hozzá Kairóba.

Rovatok