Index Vakbarát Hírportál

Kényszerleszállást hajtott végre egy gép, miután kiszakadt egy ablaka

2024. január 6., szombat 08:24

Az Oregon állambeli Portlandből repült volna Ontarióba az Alaska Airlines egyik gépe, azonban röviddel az indulás után visszafordulni kényszerült, mivel a repülőgép egyik ablaka kiszakadt. Az utasok és a személyzet tagjai nem sérültek meg.

Péntek este indult volna útnak az Alaska Airlines egyik gépe Oregon államból Kaliforniába, azonban már a levegőbe emelkedésnél problémába ütközött, mivel a repülő egyik ablaka egyszerűen levált a géptestről – írja az NBC News.

A gépen 174 utas és 6 személyzeti tag utazott, de senki nem sérült meg az esetben. Az utasok közül többen is lefotózták, levideózták a történteket. A felvételeiken jól látható, hogy a gép egyik ablaka teljesen kiszakadt a járműből. 

A vendégeink és alkalmazottaink biztonsága mindig elsődleges prioritás számunkra, így annak ellenére, hogy az ilyen típusú események ritkák, a személyzetünk képzett és felkészült a helyzet biztonságos kezelésére

– fogalmazott a légitársaság szóvivője. 

A légitársaság biztonsági és műszaki munkatársai jelenleg is vizsgálják az incidens körülményeit, és próbálják kideríteni, mi okozhatta a panel kiszakadását.

Reagált a magyar repülőgépkarbantartó vállalat

Az Aeroplex Közép-Európai Kft. (ACE) az AIRportal kérdésére válaszolva elemezte az esetet. Elmondták, hogy a problémát főkét a plug door leszakadása okozta, ez az ajtó ugyanis egy dugóként használ a repülőgépeken, ami hermetikusan lezárja a járművet.

Ezt 

Rovatok