Index Vakbarát Hírportál

Megmérgezhették az orosz állami televízió egyik vezetőjét

2024. január 8., hétfő 20:07

Zója Konovalovát, Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik állami tévécsatornájának vezetőjét holtan találták egy feltételezett mérgezés után.

A 48 éves nőt, a Kuban állami televíziós és rádiós műsorszolgáltató vállalat főszerkesztőjét 52 éves volt férje holtteste mellett találták meg otthonában, két tinédzserkorú gyermeküket árván hagyva – írja a Newsweek.

Ez a legutóbbi a rejtélyes halálesetek sorában, amelyekben prominens orosz személyiségek veszítették életüket azóta, hogy 2022 februárjában kitört az orosz–ukrán háború.

Zója Konovalova és volt férje holttestén nem találtak látható sérüléseket – jelentette a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

A hír azután érkezett, hogy egy másik orosz újságírót, Alekszander Rjbint holtan találták az Ukrajnával határos oroszországi Rosztov régióban.

Rjbin holttestét egy országút mellett találták meg, nem messze Sahty városától – mondta barátja és édesanyja. Halálának oka tisztázatlan.

A múlt hónapban pedig moszkvai lakásában holtan találták a 35 éves Anna Cserevát, a Komszomolszkaja Pravda főszerkesztő-helyettesét – közölte a kiadvány. A lap szerint tüdőgyulladása és láza volt napokkal azelőtt, hogy rátaláltak.

Mint ahogy korábban az Index is megírta: a háború kitörése óta több vezető orosz politikus, üzletember, katonai vagy éppen akadémiai vezető váratlan halála vet fel kérdéseket.

Rovatok