Index Vakbarát Hírportál

Tömegbaleset történt Moszkva és Szentpétervár között

2024. január 8., hétfő 17:45

Több mint ötven gépkocsi karambolozott hétfőn a Moszkva és Szentpétervár közötti M11-es autópályán. A balesetben legkevesebb négy ember, köztük egy gyermek életét vesztette, és további tíz megsérült.

Az egyik sérült, egy gyerek az egészségügyi minisztérium szerint súlyos állapotban van. Egy másik gyermek és nyolc felnőtt állapota közepesen súlyos – számolt be az MTI.

A személy- és teherautók Novgorod régióban, a díjköteles autópálya 526-os kilométerszelvényénél csúsztak egymásba. A mentésben részt vesznek a rendkívüli helyzetek minisztériumának és a katasztrófaügyi orvosi központnak a helikopterei is.

A helyszínre 45 szakembert és 15 egységnyi technikát vezényeltek, a balesetet szenvedett emberek számára kialakítottak több melegedőt.

A közlekedést az orosz főváros irányában lezárták az autópályán, a forgalmat elterelték. A történtek ügyében az országos nyomozó bizottság vizsgálatot indított.

A mentést Andrej Nyikityin, a novgorodi régió kormányzója személyes ellenőrzése alá vonta. A rendőrség egyelőre annyit közölt, hogy a balesetet részben a rossz időjárási viszonyok okozták.

Hétfő az újévi, az ortodox karácsonyt is magában foglaló, tíznapos országos vakáció utolsó napja volt, amelyen sokan utaztak haza az országban.

Rovatok