Index Vakbarát Hírportál

Autóval hajtott a Fehér Ház kerítésének egy ember, őrizetbe vették

2024. január 9., kedd 07:02

Az amerikai hatóságok őrizetbe vettek egy embert a Fehér Ház közelében hétfőn, miután a gyanúsított járművével az épület kerítésének ütközött – közölte a magas rangú kormánytisztviselőket védő titkosszolgálat, a US Secret Service.

A titkosszolgálat szóvivője, Anthony Guglielmi az X közösségi oldalon arról számolt be, hogy nem sokkal helyi idő szerint 18 óra előtt „egy jármű a Fehér Ház épületegyüttese külső kapujának ütközött”. Hozzátette, a sofőrt őrizetbe vették, és vizsgálják az ütközés okát.

Joe Biden amerikai elnök az incidens idején nem tartózkodott a városban, és a biztonsági szolgálatok nem közölték, hogy egyszerű balesetről vagy egy esetleges célzott támadásról van-e szó a Washington központjában található épület ellen.

A washingtoni rendőrség elszállította a járművet, de a sofőr továbbra is őrizetben van, és a nyomozás folytatódik

– mondta Guglielmi.

A Fehér Ház az elmúlt években több nagy nyilvánosságot kapott betörés színhelye volt, ami elég aggodalmat keltett ahhoz, hogy 2020-ban magasabb, ellenállóbb fémsorompót állítsanak fel az amerikai elnökség székhelye körül.

Hét éve, 2017-ben egy férfi átmászott az épületegyüttes kerítésén, és több mint 16 percig bolyongott az ikonikus épület területén, mielőtt őrizetbe vették, miközben Donald Trump akkori elnök bent tartózkodott.

Rovatok