Index Vakbarát Hírportál

Tragikus tűzvész: kigyulladt egy szülészeti klinika Bakuban, több újszülött meghalt

2024. január 9., kedd 16:57

Négy újszülött meghalt és három ember megsérült egy bakui szülészeti klinikán, ahol tűz ütött ki hétfő este – közölték kedden a helyi hatóságok az MTI szerint.

Az Azerbajdzsán fővárosában történt tűzesetről a közösségi médiában közzétett felvételeken a lángokkal küzdő tűzoltók láthatók, akik a csecsemőosztályról mentik a kisbabákat.

Helyi híradások szerint összesen 26 kisbabát hoztak ki az épületből. Az azerbajdzsáni főügyészség és az egészségügyi minisztérium közös közleménye szerint a négy csecsemő holttestét a tűzoltók az újszülött intenzív osztályon találták meg.  

Az egészségügyi minisztérium illetékesei közölték, hogy a tüzet sikerült eloltani, a pácienseket és látogatókat pedig kimenekítették. A halálos áldozatokon kívül három embert füstmérgezés miatt kellett kórházba szállítani, de a hivatalos tájékoztatás szerint az állapotuk stabil.

 Az ügyben Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök bűnügyi vizsgálatot rendelt el – jelentette be kaukázusi ország főügyésze. Hozzátette, hogy az első megállapítások szerint a tűz elektromos eredetű lehetett.

Rovatok