Index Vakbarát Hírportál

Michelle Obama retteg az amerikai elnökválasztások lehetséges kimenetelétől

2024. január 9., kedd 08:50

A volt first lady, Michelle Obama azt mondta, „megijedt” a 2024-es választások lehetséges kimenetelétől, és a novemberi elnökválasztás azon félelmei közé sorolta, amelyektől éjszaka sem tud aludni. Minderről egy hétfőn közzétett podcastban beszélt.

Jay Shetty angol származású podcaster vendége volt Michelle Obama, az egykori first lady. Az adásban főként azt taglalta, miért retteg az elnökválasztások kimenetelétől. Kiemelte, igenis számít, ki vezeti az országot és a választók kinek adnak hangot – írja a CNN.

Úgy vélem, számos alkalommal természetesnek vesszük a demokráciát, pedig nagyon nem kéne. A kormány mindent megtesz az országért, ezért kell olyan embernek vezetnie, aki megérdemli. Ezek a gondolatok gyakorta nem hagynak aludni

– taglalta Obama.

Elmondása szerint attól is tart, hogy az embereknek nem fontos már, hogy elmenjenek szavazni. Úgy fogalmazott: „Sokszor felteszem magamnak a kérdést, hogy vajon elmennek az emberek szavazni, ha nem, akkor miért nem?” Félelmei abból adódnak, hogy nem tudja kontrollálni ezeket a dolgokat. 

Mi lenne, ha Trump fekete volna?

Jelenleg úgy tűnik, hogy Joe Biden és Donald Trump fej fej mellett fognak „versenyezni” az elnöki pozícióért idén is, csakúgy, mint 2020-ban. 

Biden most is kampánya felpörgetésén dolgozik, viszont sok demokrata aggódik azon, amiket a statisztikák mutatnak. Ugyanis a számok jelenlegi állása Trump mellett szól, ami nem sok jót jelent számukra. 

Obama kitért Trump most is zajló pereire, és elmondta, „kettős mérce övezi a volt elnök helyzetét”. Feltette a költői kérdést: Mi történne, ha feketeként kerülne hasonló helyzetbe? 

A mérleg nem ugyanúgy billeg a különböző emberek életében. Ezt mára már jól megtanultam

– fogalmazott. Ugyan kifejezetten nem nevezte meg Trumpot, érzékelhető volt, hogy rá utal, amikor így folytatta:

Egyesek akkor is indulhatnak a választásokon, ha egy csomószor megvádolják és bíróság elé küldik. A feketék nem rendelkeznek ilyen jogokkal

– zárta gondolatait.

Rovatok