Index Vakbarát Hírportál

Oroszország a németek után kémkedhet

2024. január 9., kedd 14:17

2022 óta észlelik az ismeretlen eredetű drónokat a német légtérben. A német kormány már több bírálatot is megfogalmazott a védelmi minisztériummal szemben, és sürgős felderítést is követelnek.

Marcus Faber, a szabaddemokraták politikusa és védelmi felelőse szerint a védelmi minisztérium lemaradása óriási. Kiemelte, biztos benne, hogy szervezett jelenségről van szó, és minden jel arra utal, hogy Oroszország áll a drónok mögött.

Ezt arra alapozza, hogy az ismeretlen eredetű drónokat főként olyan katonai gyakorlótereken észlelték, ahol a Leopard1 harckocsikon képeztek ki ukrán katonákat, ilyen például a szász-anhalti és brandenburgi katonai gyakorlótér – szúrta ki az Infostart.

Faber úgy fogalmazott,

a Bundeswehrnek korszerű zavaró eszközökre van szüksége, amelyek megzavarhatják a drón jelzéseit, és leszállásra kényszeríthetik.

Ugyanis még egyetlen drónt sem tudtak azonosítani, hiszen elfogni sem tudtak egyet sem, pedig már heti szintűre nőtt a drónok felbukkanásának gyakorisága.

Boris Pistorius védelmi miniszter az elmúlt hetekben több ízben is hangsúlyozta, hogy Németországnak készen kell állnia egy esetleges védelmi háborúra, ennek érdekében pedig új mentalitásra van szükség. Ez az „új mentalitás” azonban a Bild szerint nem működik.

Rovatok