Index Vakbarát Hírportál

Csak erős idegzetűeknek: teljes gázzal belehajtott egy benzinkútba az elszabadult sofőr

2024. január 9., kedd 05:57

Egy sofőr a szlovák D1-es autópályán haladva váratlanul lekanyarodott az útról, majd lassítás nélkül belehajtott a közeli benzinkútba múlt csütörtökön. A robbanásszerű ütközéssel végződő balesetet a térfigyelő kamerák rögzítették, melyek felvételeit a helyi rendőrök osztották meg a Facebookon.

A nagyszombati rendőrség közlése szerint egy 28 éves bolgár állampolgár egy német rendszámú Volvo V40 típusú gépkocsival közlekedett a D1-es autópályán Pöstyén irányából Nagyszombat felé.

A rendőrség közösségi oldalán megosztott videó tanúsága szerint a sofőr egyszer csak lehajt az autópályáról, és tisztázatlan okokból nagy sebességgel az út menti benzinkút felé veszi az irányt, és teljes gázzal belehajt annak benzintárolójába.

A mindenfelé repkedő törmelék nemcsak a környező autókat, hanem a benzinkút bejárati ajtaját és a benzinkút belsejét is megrongálta. A sofőr és autója végül egy közeli parkolóban kötött ki.

A balesetben – hihetetlen módon – senki nem sérült meg. A keletkezett anyagi kárt több mint 200 ezer euróra becsülték.

A rendőrök a fiatal külföldit alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, amelynek eredménye negatív lett. 

A nagyszombati nyomozók a férfi ellen általános veszélyeztetés vétsége miatt büntetőeljárást kezdeményeztek. A jármű átvizsgálásakor a rendőrök több olyan tárgyat is találtak és lefoglaltak, amelyek bűncselekményhez köthetők – olvasható a nagyszombati rendőrség bejegyzésében.

A balesetet a rendőrség tovább vizsgálja.

Rovatok