Index Vakbarát Hírportál

Kim Dzsongun: Ha úgy adódik, habozás nélkül megsemmisítjük Dél-Koreát

2024. január 10., szerda 09:31

Kim Dzsongun észak-koreai vezető közölte, hogy Észak-Koreának nem áll szándékában elkerülni a háborút Dél-Koreával.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető szerint az országa fő ellensége Dél-Korea, és nem áll szándékukban elkerülni a Korea-közi háborút – írja az MTI.

Ha Dél-Korea megpróbálja bevetni a fegyveres erőket a KNDK ellen, vagy fenyegeti a szuverenitását és biztonságát, és lehetőség adódik rá, habozás nélkül megsemmisítjük Dél-Koreát úgy, hogy minden kézzelfogható eszközt és erőt mozgósítunk

– mondta Kim a KCNA észak-koreai állami hírügynökség szerint.

Kim Dzsongun kijelentette, hogy a „dél-koreai klán” a legfőbb ellenségük, ezért a KNDK-nak az ellenséges állammal fenntartott kapcsolataiban mindenekelőtt prioritásként kell kezelnie az önvédelmi képességek és az atomháborús elrettentő katonai erők megerősítését. Hozzátette, hogy nem fog egyoldalú háborút indítani, ugyanakkor nincs szándékában elkerülni a háborút.

Mindeközben az észak-koreai vezető hétfőn és kedden hadianyaggyárakban tett látogatást, és elégedettségét fejezte ki, amiért az üzemek új típusú fegyvereket és felszereléseket fejlesztettek, és elrendelte, hogy szigorúbban fokozzák az ország háborús felkészültségét.

Kim Dzsongun korábban, az év végi párttalálkozón kijelentette, hogy a Korea-közi kapcsolat két egymással ellenséges nemzet kapcsolata, és nincs értelme a megbékélésnek és az esetleges egyesülésnek Dél-Koreával.

Rovatok