Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk szerint a fekete diákoknak alacsony az IQ-ja

2024. január 11., csütörtök 19:35

Elon Musk amerikai milliárdos támogatott egy bejegyzést az X-en, ami azt sugallta, hogy a Historically Black Colleges and Universities (HBCU) fekete hallgatóinak alacsonyabb az IQ-ja, és nem szabad pilótáknak lenniük.

Elon Musk néhány hónapja került a kritikák kereszttüzébe, miután reagált egy antiszemita összeesküvés-elméletet megosztó posztra, és azt „tényleges igazságnak” nevezte. 

A milliárdos vállalkozó később tagadta, hogy antiszemita lenne, és azt mondta: megjegyzései nem minden zsidó emberre, hanem olyan csoportokra vonatkoztak, mint a Rágalmazásellenes Liga (ADL) és más, meg nem nevezett „zsidó közösségek”.

A botrány kirobbanása után a Fehér Ház is elítélte Musk megjegyzéseit. „A leghatározottabban elítéljük az antiszemita és rasszista gyűlöletnek ezt a visszataszító népszerűsítését” – mondta Andrew Bates szóvivő.

Elon Musk most újra botrányba keveredett, ugyanis támogatott egy bejegyzést, ami szerint a Historically Black Colleges and Universities (HBCU) fekete hallgatóinak alacsonyabb az IQ-ja, és nem szabad pilótáknak lenniük – írja a Futurism.

Egy repülőgép lezuhanása és több száz ember halála kell ahhoz, hogy változtassanak ezen az őrült DIE-politikán

– írta a posztra. A DIE valószínűleg a DEI betűszó szándékos átrendezése, ami eredetileg a „sokszínűség, egyenlőség és befogadás” kezdeményezések rövidítése.

Az eredeti poszt odáig ment, hogy azt sugallta, a HBCU-k hallgatóinak IQ-ja a „határeseti értelmi fogyatékosság” küszöbértékének közelében van.

Rovatok