Index Vakbarát Hírportál

Hányingerkeltőnek nevezte a birminghami akcentust egy névtelen levél, nyomoz a rendőrség

2024. január 12., péntek 07:36

Egy névtelen levél miatt nyomoz a walesi rendőrség, amelyben többek között hányingerkeltőnek nevezik a birminghami akcentust. A levél írója a Közép-Angliából odatelepült emberek ellen emelt szót, amit a helyi rendőrség gyűlöletbeszédnek minősített.

A kézzel írt levelet január 8-án az esti órákban hagyták egy aberystwythi címen, amelyben azt írták: „Az Iorwerth Ave. egykor csendes, kellemes lakónegyed volt, amíg egy rakás sz*** Közép-Angliából el nem lepte.”

A névtelen levélíró ezután úgy folytatja, hogy az „olyan aljanépet”, mint a birminghamiek elkerített telepekre kellene kényszeríteni, „lehetőleg ott, ahonnan jöttek”.

Miért nem viszitek vissza a szétcsapott, ócska csónakjaitokat, dzsipjeiteket, autóitokat és a förtelmes, hányáskeltő akcentusotokat Brummylandbe (Birminghambe – a szerk.)

– olvasható a levélben.

A helyi rendőrség gyűlöletbeszéd miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Mint mondták, a sértő üzenet felzaklatta a lakókat, és hozzátették, hogy a nyomozók szeretnének beszélni az elkövetővel – számolt be a Sky News.

Rovatok