Index Vakbarát Hírportál

Kidöntött egy oszlopot, majd elhajtott a helyszínről az egyik szlovák kormánypárt elnöke

2024. január 13., szombat 10:43

Andrej Danko a szélsőjobboldali Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke csütörtök éjszaka egy pozsonyi kereszteződésben autójával kidöntött egy közlekedési lámpát, majd elhajtott a helyszínről. Az ügyben büntetőeljárás indul. A szlovák ellenzék a lemondását követeli.

Közérdekű létesítmény megrongálása és működésének veszélyeztetése miatt büntetőeljárás indul Andrej Danko, az egyik szlovák kormánypárt elnökének ügyében, ugyanis a politikus csütörtök éjjel kidöntött egy közlekedési lámpát, majd elhajtott a helyszínről – írja a bumm.sk.

A rendőrség már vizsgálja az ügyet.

Az eddigi információk szerint ismeretlen okból közlekedési lámpának ütközött egy gépjármű, az oszlop megrongálódott

– mondta Michal Szeiff kerületi rendőrségi szóvivő. Hozzátette, hogy a sofőr már nem volt a helyszínen a rendőrség kiérkezésekor, ezért a járőr először nem tudta megállapítani, ki okozta a balesetet, valamint alkoholszondás vizsgálatot sem tudott végezni.

Az ellenzéki pártok felszólították Andrej Dankót, hogy vállalja a felelősséget a történtekért, és mondjon le. Robert Fico miniszterelnök úgy reagált a történtekre:

ez csak egy hétköznapi eset, ami bárkivel megtörténhet.

Andrej Danko utólag beismerte, hogy valóban balesetezett csütörtökön.

Nekiütköztem egy oszlopnak, az esetet jelentettem a biztosítónak és az önkormányzatnak. Amit kell, megteszek [...]. Remélem, hogy a biztosító elintézi az ügyet, és ha nem, tisztában vagyok a kötelességemmel

– mondta.

Rovatok