Index Vakbarát Hírportál

Diego Maradona fia állítja: az édesapja nem meghalt, hanem megölték

2024. január 14., vasárnap 10:19

Még folyamatban van a nyomozás az argentin klasszis halálával kapcsolatban. Diego Maradona fia azonban most egy interjúban azt mondta: biztos benne, hogy az édesapját megölték.

Az olasz–argentin Diego Armando Maradona Junior, a legendás Maradona fia azt mondta, hogy az apját „megölték” azzal, hogy „sorsára hagyták, amikor lehetett volna tenni valamit”. Hozzátette:

van fogalma arról, ki lehetett a tettes.

Emlékezetes, hogy már a sztárfocista halálakor is vita övezte a halálesetet, tekintettel arra, hogy Maradona kórházban volt – gyermekei most vizsgálják az ügyet.

„Folyamatban van a nyomozás. Mi – a gyermekei – nagyon hiszünk az argentin igazságszolgáltatásban. Meggyőződésem, hogy ennek nem kellett volna így végződnie” – mondta a focilegenda fia a Mediaset nevű hírportálnak a Marca szerint. 

Megölték az apámat. Nem az én dolgom megmondani, hogy ki tette, nekem megvan a saját ötletem, de nem tudom elmondani. Sorsára hagyták, amikor lehetett volna tenni valamit

–  fogalmazott, majd megígérte, hogy élete utolsó napjáig harcolni fog az igazságért.

Hogyan viselte Maradona fia apja halálát?

A legendás labdarúgó fia, aki Nápolyban (1986) született Diego és Cristiana Sinagra házasságon kívüli kapcsolatából, elmesélte, hogyan élte meg apja halálát. „Az üresség érzése soha nem fog elmúlni. De az a szeretet, amelyet mindenki tanúsít iránta, legalább részben enyhíti a fájdalmat” – magyarázta.

Igyekszem pozitív oldalról nézni a dolgokat. Sokáig küzdöttem anyámmal és az egész családdal az apaság elismeréséért, és végül abban a kiváltságban volt részem, hogy közeli apa-fiú kapcsolatot élhettem meg vele. Gyönyörű négy év volt”  mondta. Azt is bevallotta, hogy a legnagyobb fájdalma az, hogy Maradona nem találkozhatott unokájával.

„Nem fogadtam el teljesen a halálát. Nem hiszem, hogy valaha is elfogadnám. Nem ez volt rá a megfelelő időpont” – mondta.

Abban az időben, amikor rosszul volt, kórházba kerültem a Covid miatt, és nem tudtam Argentínába menni.

„Üzenetet kaptam egy spanyol barátomtól, de fogalmam sem volt semmiről. Bekapcsoltam a televíziót, és láttam, hogy mindenki szomorú, a haláláról beszél. Aztán a feleségem megerősítette a hírt” – idézte fel. 

(Borítókép: Diego Armando Maradona (j) fiával, Diego Armando Maradona Jr-al (b) 2016. október 12-én. Fotó: Massimo Valicchia / NurPhoto / Getty Images Hungary)

Rovatok